Via MedMij van EPD naar PGO

Via MedMij van EPD naar PGO

Een definitieve streep is gezet door het elektronisch patiëntendossier (EPD). Hiervoor in de plaats komt een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO). Of beter gezegd meerdere PGO’s op maat en naar smaak. Insteek is dat die mogelijk wordt gemaakt door MedMij.

Patiëntenfederatie Nederland is samen met zorgaanbieders en zorgverzekeraars druk bezig met een experiment (PROVES), waarbij de cliënt zelf volledige zeggenschap heeft over de medische gegevens. Gegevens die over cliënt bekend zijn bij onder meer de huisarts, paramedicus, apotheek en ziekenhuis. De cliënte heeft de medische gegevens in eigen beheer.

Het wordt een nieuw systeem waarbij gegevens van cliënten worden gebundeld. De opzet is zo dat de regie bij de cliënt zelf ligt. Ook in dit systeem worden gegevens gebundeld, maar dan alleen wanneer de cliënt en de zorgverlener het beiden willen. Berichten zijn zo dat de bundeling via apps zal plaatsvinden. Zo zullen er meerdere PGO’s zijn. De cliënt kiest dat de PGO die het beste bij hem/haar past.

Het experiment wordt (financieel) ondersteund door het ministerie van VWS. Voor de zomer 2018 moet hier meer duidelijk over zijn. Dan zullen wij zien of het PGO ook echt iets anders is dan het EPD.

Meer hierover is te lezen via MedMij

By | 2018-03-20T11:09:16+01:00 20 maart 2018|Geen categorie|0 Reacties

Reageren